Nikolaj Nikolajevitj Demidoff (s. 1866, k. 1907)
Sukunimi
Demidoff
Etunimi
Nikolaj Nikolajevitj
Syntymäaika
8.12.1866
Syntymäpaikka
Hamina
Kuolinaika
31.1.1907
Kuolinpaikka
Hamina
Asuinpaikat
Helsinki, Hamina.
Perhe
Vanhemmat: kauppias Nikolaj Demidoff ja Helena Amalia o.s. Varila. Veli: Mitrofan (Fanja) Demidoff. Puoliso v:sta 1895: lennätinvirkailija Ida Blondina Aschan.
Muut kuin valokuvausammatti
kollegioasessori, alisihteeri lennätinlaitoksella, translaattori
Elämänvaiheet
Demidoffin isä oli ollut Haminan kadettikoulun välskärinä 1858-1872, joten kaikki pojat kävivät kadettikoulua. Nikolaj Demidoff oli vuodesta 1890 aliluutnanttina Helsingissä 3. Kaartin prikaatissa ja krenatööriprikaatissa. Vuodesta 1892 hän oli Suomen lennätinlaitoksen palveluksessa, ja virkamiehenä muutti Turun, Naantalin, Hämeenlinnan ja Helsingin välillä. Vuonna 1902 hän sai eron lennätinlaitoksesta, ja jäi Haminaan, jossa asuivat vielä hänen vanhempansa sekä Fanja-veljensä perheineen. Nimineuvos hänestä tuli 1893 ja hovineuvos 1899. Vuoden 1902 jälkeen hän toimi translaattorina Haminassa.
Henkilöhistorian lähdeviitteet
Kadettikoulun matrikkeli, Nikolaj Demidoffin kansalaishakemus, Haminan kaupungin historiikki, muita sukututkimuslähteitä.
Koulutus
Haminan kadettikoulu
Aloittanut valokuvausharrastuksen
-1897
Työskentelyolosuhteet
Harrastajakuvaaja, Helsinki, Hamina, -1897-.
Jäsenyydet
Liittyi Amatörfotografklubben i Helsingforsin jäseneksi 1897.
Valokuvaustoiminnan lähdeviitteet
Amatörfotografklubben i Helsingforsin jäsenluettelo, s.a.
Onko sinulla lisätietoja tästä kuvaajasta? Onko kuvaajan tiedoissa jotain muutettavaa tai korjattavaa? Lähetä tietosi Suomen valokuvataiteen museolle.

Täytä ainakin tähdellä (*) merkityt kentät. Suomen valokuvataiteen museo päivittää Kuka kuvasi -palvelun valokuvaajatietoja noin kuukauden välein.