Hakuohjeet

Voit hakea kuvaajatietoja hakulomakkeen avulla tai selailla tietoja kuvaajan sukunimen mukaan aakkosittain. Hakulomakkeessa voit käyttää seuraavia erikoismerkkejä:

* eli asteriskin avulla voit katkaista hakusanan (esim. valokuvaaj*)

- eli miinusmerkin avulla voit ilmoittaa, ettei sanaa saa esiintyä hakutuloksessa (esim. –valokuvaaja)

” eli lainausmerkkien avulla voit hakea tietyllä fraasilla (esim. ”useampi valokuvaaja”)

Perushaun nimihaku kohdistuu kaikkiin tiedossa oleviin kuvaajan nimitietoihin, sekä suku- että etunimiin. Paikkakunta tai maa -haku kohdistuu kuvaajan syntymä-, kuolin-, asuin- ja toimintapaikkoihin. Syntymä- ja kuolinvuosihaussa voit hakea tietyllä aikavälillä syntyneitä tai kuolleita kuvaajia. Tiettynä vuonna syntyneitä tai kuolleita etsit kirjoittamalla saman vuoden sekä vasempaan että oikeaan kenttään. Vuosiluku vasemmassa kentässä hakee tuona vuonna tai sen jälkeen syntyneet tai kuolleet kuvaajat. Vuosiluku oikeassa kentässä hakee tuona vuonna tai sitä ennen syntyneet tai kuolleet.  Vapaasanahaku kohdistuu kaikkiin kuvaajan tietoihin.

Tarkennetussa haussa voit hakea kuvaajatietoja sukupuolen ja toiminta-ajan mukaan, kuvaamon nimen perusteella, kuvausaloittain, julkaisu- ja näyttelytietojen perusteella sekä kuvakokoelman mukaan. Aloittanut tai lopettanut valokuvauksen -kenttien avulla voit tehdä merkkipohjaisia hakuja. Aikavälihaut eivät näissä kentissä ole mahdollisia. Kuvaamohaku kohdistuu sekä kuvaajan omiin kuvaamoihin että työnantajiin. 

Hakulomakkeen kenttien oletusoperaattori on AND eli kirjoittamalla esim. nimi-kenttään Daniel Nyblin haet kuvaajia, joiden nimessä esiintyy sekä sana Daniel että sana Nyblin. Kuvausalahaussa operaattori on poikkeuksellisesti OR.

Voit yhdistää eri hakuehtoja ja hakea esim. Viipurissa asuneita tai toimineita Nyblinejä kirjoittamalla nimi-kenttään Nyblin ja paikkakunta tai maa -kenttään Viipuri.